Dinsdagavond Kookdemonstraties

Culinair, Lekker en Gezond!

 

15 kookdemonstraties met heerlijke nieuwe recepten!

 

 

19.00 – 21.00 uur, daarna gezamenlijk lunchen, shoppen en napraten
Kosten: € 20 per les / 2de persoon € 15 / Deshimakaarthouders 10% korting

 

met Wieke, Adelbert & Horriah Nelissen, Jarka Adamcova e.a.

 

Eet vooraf je avondmaaltijd in de Deshima Self Service!
De Deshima self service is voor cursisten geopend tot 19.00 uur met saladebar, hete soep, hartige en zoete snacks. Voor een dinerbox gelieve telefonisch te reserveren bij de Deshima self service 020 - 626 99 33

 

Op de data met een ster * wordt een volledige maaltijd getoond. Zo leer je meer over menuplanning.

 

De dinsdagavondlessen zijn kookdemonstraties.
Mocht je zelf aan de slag willen in workshops, dan zijn er de kookworkshops op zaterdagochtend en de kookweekends van de Art of Cooking School

 

 

Voor alle programma's is opgave schriftelijk of telefonisch noodzakelijk!

 

 

21 januari *
De macrobiotische keuken, culinair en gezond
Je wilt omschakelen naar een duurzame en gezonde keuken. Tongstrelende en oogverblindende gerechten


28 januari *
Verwarmende wintergerechte
Heerlijke gerechten voor meer energie en goede doorbloeding. Zo heb je geen last meer van de kou


4 februari *
Sterke botten en gewrichten
De mythe van zuivel onderuitgehaald, zoals wetenschappelijk allang vaststaat. Leer de gerechten die er wel toe doen


11 februari
Gebak en toetjes voor...Valentijns dag?
Verras je vrienden en familie met heerlijke taarten en toetjes zonder suiker, zuivel of eieren. En leer tegelijk de beste natuurlijke zoetmiddelen kennen.


18 februari *
Instant je gezondheid verbeteren met duurzame producten
Hoe stel je een evenwichtige maaltijd samen? Hoe werkt volwaardige voeding voor je gezondheid? Gerechten met volle granen, bonen, (zee)groenten en meer...


4 maart
Het nut van gefermenteerde producten
Miso, shoyu en pickles zijn rijk aan eiwitten, vitamines, mineralen en aminozuren, nodig voor een goede vertering. Leer er de heerlijkste soepen en gerechten mee maken


11 maart *
Smullen uit je lunch box
Een volwaardige maaltijd en snacks die juist koud op zijn lekkerst zijn

 

18 maart
Voorjaarsreiniging: Licht op groene bladgroenten!
Vezelrijke bladgroenten regenereren je darmen. Eet ze elke dag en leer ze lekker klaar te maken. Mmmm broccoli, spitskool, spruitjes, choy sam!


25 maart
Nieuwe tofu en tempeh gerechten
Met het juiste gebruik van natuurlijke smaakmakers krijg je de meest fervente vlees- en zuiveleters aan tafel

 

8 april *
Japanse noodles
Somen, soba en udon in bouillon, salade en wok. Met tempura, groenten en dressings. Snel en heerlijk

 

15 april *
Paasbrunch, wat een feest!
Een gezellige tafel vol heerlijks van de beste kwaliteit. Paasgebak, pannenkoekjes met spreads, dranken en meer...

 

22 april *
Eet en val af
Urenlang een voldaan gevoel, geen snacktrek en toch afvallen. Dat kan met de macrobiotische keuken, deze keer gericht op afvallen en een stabiele bloedsuikerspiegel

 

6 mei*
Snelle gerechten voor singles
Je hebt weinig tijd maar je wilt toch uitgekiend gezond en lekker eten. Een les in korte kookstijlen

 

13 mei
Koken met wilde groenten
Er groeit zoveel wat je eten kan. Wilde groenten maken een maaltijd speciaal en zorgen ervoor dat je energie een oppepper krijgt

 

20 mei
Bonen op zijn zomers
Inspiratie uit het middellandse zeegebied

 

27 mei
Voedzame salades en dressings
Voor warmere dagen, maaltijdsalades met de heerlijkste, niet vette dressings

 

3 juni
Verkoelende toetjes
Met vers fruit: puddingen, kleurige kanten, alles gezoet met natuurlijke zoetmiddelen zoals rijstmoutstroop, mirin, amazake en diksappen

 

 

Op de data met een ster * wordt een volledige maaltijd getoond. Zo leer je meer over menuplanning.

 

 

 

Voor alle programma's is opgave schriftelijk of telefonisch noodzakelijk!

 

 

 


De macrobiotische keuken

Je wil een gezondere eet- en leefwijze, maar je ziet door de bomen het bos niet meer? Kom dan naar deze kooklessen, leer een enorme variëteit aan producten kennen en hoe ze lekker en gemakkelijk klaar te maken! Koken is de sleutel tot je gezondheid! Moderne voedingswetenschappelijke inzichten bevestigen steeds nadrukkelijker het grote preventieve belang van de praktijk van de veganistisch macrobiotische keuken: plantaardig, vers, volwaardig, vezelrijk en vetarm en rijk aan mineralen, vitamines, vezels en
Omega 3-6-9. Elke hap brengt jou persoonlijk dichter bij een goede gezondheid en helpt de planeet aarde in zijn voortbestaan

 

De macrobiotische, (meestal veganistische) keuken maakt gebruik van biologische volle granen en granenproducten, seizoen groenten, peulvruchten, zeegroenten, pickles, fruit, noten, zaden, plantaardige oliën, een aantal natuurlijke smaakmakers
en, als je wilt, af en toe (verantwoorde) vis. Zonder zuivel, vlees, kaas, eieren en zonder suiker leer je heerlijke maaltijden, snacks
en toetjes te maken. Duurzamer en milieubewuster kan haast niet