Dinsdagavond Kookdemonstraties

Culinair, Lekker en Gezond!

 

 

7 kookdemonstraties met heerlijke nieuwe recepten!

 

 

19.00 – 21.00 uur, daarna proeven, napraten en shoppen.
Kosten: € 20 per les / 2de persoon € 15 / Deshimakaarthouders 10% korting

 

met Wieke, Adelbert & Horriah Nelissen, Jarka Adamcova e.a.

 

Eet vooraf je avondmaaltijd in de Deshima Self Service!
De Deshima self service is voor cursisten geopend tot 19.00 uur met saladebar, hete soep, hartige en zoete snacks. Voor een dinerbox gelieve telefonisch te reserveren bij de Deshima self service 020 - 626 99 33

 

Op de data met een ster * wordt een volledige maaltijd getoond. Zo leer je meer over menuplanning.

 

De dinsdagavondlessen zijn kookdemonstraties. Mocht je zelf aan de slag willen in workshops, dan zijn er de kookworkshops op zaterdagochtend en de kookweekends van de Art of Cooking School

 

 

Voor alle programma's is opgave schriftelijk of telefonisch noodzakelijk!

 

 

24 september
TOFU EN TEMPEH OP ZIJN BEST
Deze producten van de eiwitrijke sojaboon, klaargemaakt op de manier van Oost en West: heerlijk Indonesisch, Japans en Chinees, met een Hollandse touch


8 oktober *
NOODLES EN PASTA INTERNATIONAAL
De lekkerste en snelste gerechten van veel verschillende deegwaren, Italiaans en Japans


22 oktober *
WAT KOST EEN MACROBIOTISCHE MAALTIJD
(IN TIJD EN GELD)

Dit had je niet durven dromen, zo’n uitgebreide maaltijd kost heel weinig. Je krijgt een lijst mee van gewichten en kosten en kooktijden


5 november
HEMELSE DESSERTS
Ongevaarlijke, gezonde zoetmakers in de heerlijkste toetjes. Je verleidt er je hele familie mee! Kanten, pudding, gebak


19 november
HET BELANG VAN PICKLES
Pickles bevatten bacteriën en enzymen, nodig voor een goede vertering. Snelle, gemakkelijk te maken pickles, ook als je weinig tijd hebt. Onontbeerlijk!


3 december
KOEKJES EN TAARTEN
Alles met de beste zoetmiddelen, zonder boter, melk of eieren, dat lijkt een hele klus maar is behoorlijk gemakkelijk. Je wordt een echte banketbakker!


17 december *
SPETTEREND KOKEN VOOR DE FEESTDAGEN
Een heerlijk, veganistisch menu voor feestelijke maaltijden, zonder stress! Inclusief soep en dessert


 

Op de data met een ster * wordt een volledige maaltijd getoond. Zo leer je meer over menuplanning

 

 

Voor alle programma's is opgave schriftelijk of telefonisch noodzakelijk!

 

 

 


De macrobiotische keuken

Je wil een gezondere eet- en leefwijze, maar je ziet door de bomen het bos niet meer? Kom dan naar deze kooklessen, leer een enorme variëteit aan producten kennen en hoe ze lekker en gemakkelijk klaar te maken! Koken is de sleutel tot je gezondheid! Moderne voedingswetenschappelijke inzichten bevestigen steeds nadrukkelijker het grote preventieve belang van de praktijk van de veganistisch macrobiotische keuken: plantaardig, vers, volwaardig, vezelrijk en vetarm en rijk aan mineralen, vitamines, vezels en
Omega 3-6-9. Elke hap brengt jou persoonlijk dichter bij een goede gezondheid en helpt de planeet aarde in zijn voortbestaan

 

De macrobiotische, (meestal veganistische) keuken maakt gebruik van biologische volle granen en granenproducten, seizoen groenten, peulvruchten, zeegroenten, pickles, fruit, noten, zaden, plantaardige oliën, een aantal natuurlijke smaakmakers
en, als je wilt, af en toe (verantwoorde) vis. Zonder zuivel, vlees, kaas, eieren en zonder suiker leer je heerlijke maaltijden, snacks
en toetjes te maken. Duurzamer en milieubewuster kan haast niet