Dinsdagavond Kookdemonstraties
Culinair, Lekker en Gezond!

 

18 kookdemonstraties met heerlijke nieuwe recepten!

 

 

19.00 – 21.00 uur, daarna proeven, napraten en shoppen.
Kosten: € 20 per les / 2de persoon € 15 / Deshimakaarthouders 10% korting

 

met Wieke, Adelbert & Horriah Nelissen, Karin Baank, Jarka Adamcova e.a.

 

Eet vooraf je avondmaaltijd in de Deshima Self Service!
De Deshima self service is voor cursisten geopend tot 19.00 uur met saladebar, hete soep, hartige en zoete snacks. Voor een dinerbox gelieve telefonisch te reserveren bij de Deshima self service 020 - 626 99 33

 

Op de data met een ster * wordt een volledige maaltijd getoond. Zo leer je meer over menuplanning.

 

 

Voor alle programma's is opgave schriftelijk of telefonisch noodzakelijk!

 

 

22 januari *
PERSOONLIJKE MENUPLANNING
Hoe ziet een volwaardige maaltijd eruit en hoe hou je rekening met je persoonlijke wensen, je werk, leeftijd en conditie


29 januari
DE VEELZIJDIGHEID VAN POMPOEN
Heerlijke zoete en hartige pompoengerechten: tempura, croquetten, soep, zoetzure pompoen en meer heerlijks


5 februari *
STERKE BOTTEN EN GEWRICHTEN
De mythe van zuivel onderuitgehaald, zoals wetenschappelijk allang vaststaat. Leer de gerechten die er wel toe doen

 

12 februari
KOEK EN GEBAK VOOR...VALENTIJNS DAG?
Verras je vrienden en familie met heerlijke taarten en koekjes zonder suiker, zuivel of eieren. En leer tegelijk de beste natuurlijke zoetmiddelen kennen


19 februari
PIMP JE SUIKERDIP!
Zak je halverwege de ochtend of middag in? Kom dan naar deze les en leer hoe je je suikerspiegel stabiel kunt houden met gezond zoete gerechten

 

26 februari
STERKE BOTTEN EN GEWRICHTEN 2
Wegens groot succes op de dinsdagavond kookles van 5 februari, sterke botten en gewrichten, wordt er een extra kookles georganiseerd. Als eerste leert u een aantal medicinale gerechten die goed zijn voor osteoporose, reuma en andere
bot- en gewrichtsaandoeningen. Daarna zal er nog volop tijd zijn om uw persoonlijke vragen te beantwoorden. U gaat naar huis beladen met tips en natuurlijk een aantal nuttige lekkere gerechten. Mocht u interesse hebben geeft u dan snel op.


5 maart
WRAPS EN PIZZA’S
Wraps uit verschillende culturen en met heerlijke vullingen. Pizza’s met tofu en groenten


12 maart
ZEEGROENTEN, VERRASSEND LEKKER!
Elk soort zeegroente is een bron van sporenelementen en mineralen en heeft een unieke werking op onze gezondheid. Eet het met de heerlijkste dressings!


19 maart *
PAASBRUNCH, WAT EEN FEEST!
Een gezellige tafel vol heerlijks van de beste kwaliteit. Paasbrood, pannenkoekjes met spreads, dranken en meer...

 

26 maart *
DE JAPANSE ZENKEUKEN
Traditioneel Japans koken zoals er gegeten werd in de kloosters, volledig plantaardig, met uitgekiende smaken en kleuren. Elk gerecht heeft als doel: gezondheid en spirituele helderheid


2 april
EERSTE HULP UIT DE KEUKEN
De meest voorkomende ongemakken of ongelukjes kan je vaak gemakkelijk zelf verhelpen als je de genezende kracht van voeding kent

 

9 april
VERSTERK JE DARMEN
Pickles, dranken en nog meer speciale gerechten die je darmfunctie verbeteren. En daardoor krijg je meer energie en doelgerichtheid

 

16 april
JAPANS ZOET
Niet typisch een land van toetjes, maar wat ze hebben is zo verrukkelijk delicaat en mooi! Verschillende soorten kanten, mochi, mitsumame, gomadofu

 

23 april
SPIRITUELE HELDERHEID
Gerechten en dranken die je lichaam schoon maken zodat de energie kan stromen

 

7 mei
TAARTEN MET VERS FRUIT VOOR MOEDERDAG
Taarten om de zomer mee te vieren! Natuurlijk gezoet en zonder zuivel en eieren

 

14 mei *
VOOR PICKNICK EN OP REIS
Sandwiches met tofuburger, tofuspread of fallafel, en meer! Hiermee vul je ook je lunch box voor naar school of werk

 

21 mei
ZOMERSE TOFU EN TEMPEH GERECHTEN
Wil je minder dierlijk voedsel eten, dan zijn dit de producten die je gaan overtuigen. Voor ieders smaak, geen rare brokken maar echt en eerlijk voedsel

 

28 mei
FRISSE SALADES EN DRESSINGS
Voor warmere dagen, maaltijdsalades met de heerlijkste, niet vette dressings

 

4 juni
MAROKKAANS ZOET, TONGSTRELEND!
Desserts en zoetigheden, met een knipoog naar Noord Afrika. Gezoet met natuurlijke zoetmiddelen en helemaal plantaardig


 

Op de data met een ster * wordt een volledige maaltijd getoond. Zo leer je meer over menuplanning

 

 

Voor alle programma's is opgave schriftelijk of telefonisch noodzakelijk!

 

 

 


De macrobiotische keuken

Je wil een gezondere eet- en leefwijze, maar je ziet door de bomen het bos niet meer? Kom dan naar deze kooklessen, leer een enorme variëteit aan producten kennen en hoe ze lekker en gemakkelijk klaar te maken! Koken is de sleutel tot je gezondheid! Moderne voedingswetenschappelijke inzichten bevestigen steeds nadrukkelijker het grote preventieve belang van de praktijk van de veganistisch macrobiotische keuken: plantaardig, vers, volwaardig, vezelrijk en vetarm en rijk aan mineralen, vitamines, vezels en
Omega 3-6-9. Elke hap brengt jou persoonlijk dichter bij een goede gezondheid en helpt de planeet aarde in zijn voortbestaan

 

De macrobiotische, (meestal veganistische) keuken maakt gebruik van biologische volle granen en granenproducten, seizoen groenten, peulvruchten, zeegroenten, pickles, fruit, noten, zaden, plantaardige oliën, een aantal natuurlijke smaakmakers
en, als je wilt, af en toe (verantwoorde) vis. Zonder zuivel, vlees, kaas, eieren en zonder suiker leer je heerlijke maaltijden, snacks
en toetjes te maken. Duurzamer en milieubewuster kan haast niet