Dinsdagavond Kookdemonstraties
Culinair, Lekker en Gezond!

 

12 kookdemonstraties met heerlijke nieuwe recepten!

 

 

19.00 – 21.00 uur, daarna proeven, napraten en shoppen.
Kosten: € 20 per les / 2de persoon € 15 / Deshimakaarthouders 10% korting

 

met Wieke, Adelbert & Horriah Nelissen, Karin Baank, Jarka Adamcova e.a.

 

Eet vooraf je avondmaaltijd in de Deshima Self Service!
De Deshima self service is voor cursisten geopend tot 19.00 uur met saladebar, hete soep, hartige en zoete snacks. Voor een dinerbox gelieve telefonisch te reserveren bij de Deshima self service 020 - 626 99 33

 

Op de data met een ster * wordt een volledige maaltijd getoond. Zo leer je meer over menuplanning.

 

 

Voor alle programma's is opgave schriftelijk of telefonisch noodzakelijk!

 

 

25 september *
KOKEN VOOR JE GEZONDHEID
Deze les leer je hoe je een maaltijd kunt samenstellen die lekker, gezond en in balans is, met de beste voedingsmiddelen


2 oktober
GROENTEN ZIJN HIP!
Alle heerlijke kookstijlen voor de verschillende soorten groenten uit de Chinese en Japanse keuken: bladgroen, ronde groenten en wortelgewassen. Wees slim met vuur en smaken


9 oktober
VOEDING ALS MEDICIJN
Bij elk gerecht wat je maakt, zou je de vraag moeten stellen: wat doet het voor mijn gezondheid? Leer van de verschillende producten de genezende kracht. Soepen, dranken en gerechten met granen, groenten, bonen en meer...

 

16 oktober *
OUDERWETS LEKKERE BONENSOEPEN ALS MAALTIJD
Goede soep brengt mensen bij elkaar. In deze les worden traditionele
maaltijdsoepen uit verschillende landen getoond


23 oktober
DE NIEUWSTE TOFU EN TEMPEH GERECHTEN
Bewust kiezen voor plantaardige eiwitten. Goed voor je gezondheid en voor het milieu. En echt waar, iedereen vindt dit lekker! Ook je partner!


6 november *
GEZOND ETEN ONDERWEG OF OP JE WERK
Welke gerechten zijn het meest genietbaar op je werk of onderweg? Hoe verpak je al dat lekkers?


13 november *
DUURZAAM EN LEKKER KOKEN, HOE DOE JE DAT?
Goede voedselkeuzes en de juiste bereidingswijze helpen je gezondheid en
je draagt dagelijks bij aan een harmonieuzere wereld


20 november
SNELLE, MAKKELIJKE EN HEERLIJKE DESSERTS
De gezonde verleiders: zoete desserts met gebruik van de beste natuurlijke zoetmiddelen zoals rijstmoutstroop, amazake, mirin, diksappen en fruit

 

27 november
“HOME MADE” GEBAK EN KOEK
Nu ga je iedereen ervan overtuigen dat gebak zonder suiker, zuivel en eieren het allerlekkerst is


4 december *
NOODLES EN PASTA IN WEINIG TIJD
Gebakken, in soep of salade, met groenten en tofu. De gerechten zijn simpel, maar door variatie in de ingrediënten hebben deze pastamaaltijden een goede balans

 

11 december
DECEMBER SNACKS
Heerlijke hartige en zoete snacks voor de komende feestdagen, zonder suiker of zuivel


18 december
SPETTEREND KOKEN VOOR DE FEESTDAGEN
Een heerlijk, veganistisch menu voor feestelijke maaltijden, zonder stress! Inclusief soep en dessert

 

Op de data met een ster * wordt een volledige maaltijd getoond. Zo leer je meer over menuplanning

 

 

Voor alle programma's is opgave schriftelijk of telefonisch noodzakelijk!

 

 

 


De macrobiotische keuken

Je wil een gezondere eet- en leefwijze, maar je ziet door de bomen het bos niet meer? Kom dan naar deze kooklessen, leer een enorme variëteit aan producten kennen en hoe ze lekker en gemakkelijk klaar te maken! Koken is de sleutel tot je gezondheid! Moderne voedings-wetenschappelijke inzichten bevestigen steeds nadrukkelijker het grote preventieve belang van de praktijk van de veganistisch macrobiotische keuken: plantaardig, vers, volwaardig, vezelrijk en vetarm. Elke hap brengt jou persoonlijk dichter bij een goede gezondheid en helpt de planeet aarde in zijn voortbestaan.

 

De macrobiotische, (meestal veganistische) keuken maakt gebruik van biologische volle granen en granenproducten, seizoen groenten, peulvruchten, zeegroenten, pickles, fruit, noten, zaden, plant aardige oliën, een aantal natuurlijke smaakmakers en, als je wilt, af en toe (verantwoorde) vis. Zonder zuivel, vlees, kaas, eieren en zonder suiker leer je heerlijke maaltijden, snacks en toetjes te maken. Duurzamer en milieubewuster kan haast niet.

 

De lessen zijn demonstraties. Mocht je zelf aan de slag willen gaan, kom dan naar een van de Kunst van het Koken weekends. Daar doe je workshops en kook je zelf een aantal gerechten.