deshima trio

 

Gideon Nelissen – viool / Natsuko Tamaru – piano / Asako Ogawa – viool
Op 14 april met speciale gasten: Kanako Inoue – piano & Manuel Visser – altviool


 

11.00 – 12.00 uur
Lijnbaansgracht 282-1, 1017 RM Amsterdam,
hoogte Spiegelgracht
Zaal open vanaf 10.30 uur

 

 


Daarna een heerlijk, macrobiotisch buffet in Deshima lunchservice
met broodjes, sushi’s, tempura, soba salade, tofu, tempeh of seitan,
lekkere groenten en fruitdesserts, theeën en koffie


Kosten concert incl. lunch € 29,50
Kosten concert c.q. lunch € 15
Deshima kaarthouders 10% korting
2e en 3e persoon 50% korting
kinderen t/m 16 jaar 50% korting


Reserveren noodzakelijk


Reserveren: telefonisch 020 625 75 13 of per email info@macrobiotics.nl

Na ontvangst van uw betaling is uw reservering van kracht
Kaartverkoop ook mogelijk aan de kassa van de Deshima winkel
Weteringschans 65, 1017 RX Amsterdam, ma-vr 10-18.00 uur, za 10-17.00 uur

 

 

 

Programma 14 april
Met speciale gasten: Kanako Inoue – piano en Manuel Visser - altviool
   
M. Ravel Blues
A. Dvorak/G. Nelissen Bagatelles
Canon; Andante con moto
A. Dvorak Terzetto for 2 violins and viola

  1. Introduzione
  2. Larghetto
  3. Scherzo
  4. Thema con Variazoni

A. Vivaldi Primavera Concerto
  1. Allegro
  2. Largo
  3. Allegro

A. Piazzolla/G. Nelissen Milonga del Angel

 

 

Gideon Nelissen - viool

Gideon Nelissen begon op 6-jarige leeftijd viool te spelen met Sjanneke Laghuwitz als lerares. In 2004 studeerde hij af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij studeerde bij Theodora Geraets en Ilona SieDhian Ho. In 2007 behaalde hij zijn Master Degree aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij studeerde bij Gordon Nicolic. Hij volgde Master Classes bij Roland Baldini in Polen, Mauricio Fuks in Canada en Oostenrijk en had les van Alexander Kerr, Peter Brunt en Detlef Hahn.

Hij kwam in de finale (met een strijkkwartet) van de Aberdeen International Youth Festival Chamber Music Competition. Hij was een tijd lang concertmeester van het Sweelinck Orkest.

Gideon gaf veel concerten en recitals op verschillende plaatsen zoals Engeland, Zwitserland, Amerika en Japan. Naast zijn klassieke repertoire ligt zijn interesse ook bij de Argentijnse Tango. Met het Tangokwartet Noche Portena maakte hij zijn eerste cd. Met Tangokwartet Zum gaf hij veel concerten in binnen- en buitenland. Gideon is actief in het Gelders orkest, Holland Symfonia, Het Brabants orkest en is vast lid van het Magogo kamerorkest als 1ste viool en vast aanvoerder 2e violen in het Promenade orkest.

 

Asako Ogawa - viool

Asako begon haar vioolstudie op 3-jarige leeftijd volgens de Suzuki methode. In 1992 won ze op 14-jarige leeftijd de eerste prijs bij het muziekconcours van de Almony Society in Tokio. Asako studeerde af aan de Toho Gakuen University of Music bij Professor Ryosaku Kubota en Toshiya Eto. In 2002 won ze de eerste prijs van het Kumaguso Muziek Concours in Japan. In 2009 won ze de eerste prijs van het Oikawa Music Agency competition.

Haar solo-opleiding volgde ze aan het Rotterdams Conservatorium bij Jean-Jacques Kantorow, Benzion Shamir en Gordon Nicolic.

In 2004 werd ze benoemd tot concertmeester van het Rotterdams Jong Filharmonisch Orkest en van Gruppo Montebello. In 2008 maakte ze een opname voor Play Station Game van Sony in Japan.

Momenteel werkt zij als solist in Japan, Europa en de U.S.A. Sinds 2006 werkt zij tevens bij het orkest de Filharmonie in Belgie, o.l.v. dirigent Jaap van Zweden. Zij is een concert violist in de Oikawa Music Agency en speelt kamermuziek in de stichting Muziek in Huis.

 

Natsuko Tamaru - piano

Natsuko studeerde piano bij Fujiko Yamada aan de Toho Gakuen Universiteit in Tokio en vervolgde haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Professor Naum Grubert. In 2007 behaalde ze haar Master of Music Degree. Zij volgde internationale Master Classes bij Jacques Rouvier, Diana Yoffe en Oxana Yablonskaya en nam deel aan de Internationale Holland Muziek Sessies in 2005.

Regelmatig geeft ze soloconcerten en speelt zij met ensembles. Radio 4 Klassiek heeft haar optredens live uitgezonden.

Ze won de eerste prijs van het Japanse Piano Concours. In 2005 won ze de tweede prijs van het 15de Citta de Barletta Internationaal Piano Concours (Italië). In 2007 won ze de eerste prijs van het 5de Internationale Muziek Concours "Valeria Martina”, Citta di Massafra in Italië. Zij won verschillende audities, w.o. de prijs van de Stichting Muziek in Huis. Ze geeft veel recitals in Japan, Frankrijk en Nederland zowel solo als in combinatie met Filip Davidse, saxofonist, en het Deshima trio.

 

Kanako Inoue - piano / fortepiano
gast pianist op 14 april

Kanako Inoue is geboren in Tokai, Japan. Ze studeerde piano aan het Toho High School of Music en Toho Gakuen College of Music o.l.v. Fujiko Yamada. In 2006 kwam ze naar Nederland en behaalde ze haar Master degree aan het Conservatorium van Utrecht. Daarna studeerde ze forte piano bij Stanley Hoogland aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2006 behaalde Kanako de 3e prijs in de Ibaraki Shinjin Competition in Japan.

Ze was uit te voeren met het Bratislava kamerorkest met Alois J. Hochstrasser in Oostenrijk, Conservatorium orkest van Amsterdam o.l.v. Otto Tausk en het Haydn Jeugdstrijkorkest o.l.v. Jan Ype Nota in het Peter de Grote festival.

Elke zomer werkt ze als begeleider op het Peter de Grote festival. Onlangs heeft Kanako samen met Bernadeta Astari de 1ste prijs gewonnen bij het Dutch Classical talent. Waardoor ze een concert in het Concertgebouw zal verzorgen.

 

Manuel Visser- altviool
speciale gast op 14 april

Manuel Visser behaalde zijn diploma’s (Bachelor en Master Degree) aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij na lessen van Michael Gieler bij Jürgen Kussmaul studeerde. Naast zijn studie in Amsterdam kreeg Manuel lessen van Garth Knox in Parijs; studeerde 'post-graduate' aan de universiteit ‘Mozarteum’ in Salzburg bij Prof. Peter Langgartner; volgde verder masterclasses bij o.a. Nobuko Imai, Thomas Riebl, Ervin Schiffer, Asdis Valdimarsdottir en Hartmut Rohde.

Manuel Visser won prijzen op o.a. ‘the International Competition for Young Violist’ (2000 and 2003) in Slovenië. Er werden enkele nieuwe composities speciaal voor Manuel Visser geschreven door de componisten Walter Hekster, James Fulgerson en Matthias Kadar. Opnames verzorgde hij voor het label Ottavo, New World Records Karnatic Lab Records en Naxos.

Manuel is momenteel actief als solist en kamermusicus. Hij is de altviolist van het ‘Bardac Harptrio’ (met dwarsfluit en harp), ensemble ' De Bezetting Speelt' and ensemble SCALA . Tevens is hij gastaltviolist bij het Ives-ensemble, 'Anima Eterna' en het Luxemburgse ensemble ´Lucilin´.

Als solist trad hij op met het 'Vocaal Ensemble Frascanti', de Hilversumse Orkest Vereniging' en met het Purcell Kamerorkest. Recente solistische optredens waren Mozarts' 'Sinfonia Concertante' met het Flevolands Symfonie Orkest en Bruchs' 'Romanze' met het orkest La Pellegrina, kamerorkest Trajectum en 'Sinfonietta' St. Johann in Oostenrijk.

Manuel Visser speelt op een Giovanni Tononi altviool uit 1690, Bologna.

 

 

 

 

 

www.deshimatrio.com