Winter & voorjaarsprogramma 2014

 

Culinair, Lekker en Gezond

 

 

 januari t/m juni

 

  1. Gratis Open Dagen - Zondagen
    19 januari
    Troostrijke gerechten met natuurlijke zoetmiddelen / Vet, zoet en zout, maar dan effe anders en beter!
    9 februari
    Macrobiotisch koken voor singles / De geneeskracht van macrobiotische voeding
    9 maart
    Kracht uit de keuken / Het sterke bottenplan voor chronische klachten
    30 maart
    Helende bonengerechten / De Food-Mood connectie, overwin je suikerdip!
    13 april
    Miso, de beste uitvinding ooit / Stop stress en vermoeidheid in 7 stappen
    4 mei
    De lekkerste familiegerechten / Macrobiotisch Superfood
    18 mei
    Zomerse, verkoelende gerechten / Waarom steeds minder mensen gluten kunnen eten: de oorzaak, voorkomen en genezing van allergieën
    Zondag 29 juni
    Korte kookstijlen voor ontspanning / Alle informatie over de 15e Internationale Macrobiotische Zomerconferentie 3 – 15 augustus
  2. De Kunst van het Koken - Dinsdagavond Kookdemonstraties
    met de heerlijkste nieuwe recepten!
    21 & 28 januari
    4, 11 & 18 februari
    4, 11, 18 & 25 maart
    8, 15 & 22 april
    6, 13, 20 & 27 mei
    3 juni
  3. De Kunst van het Koken - Zaterdagochtend Kookworkshops
    1 maart
    15 maart
    12 april

  4. Speciale thema avondlezingen - Woensdag-, donderdag - of vrijdagavond
    voor verrijking van je lichaam en geest
    Vrijdagavond 31 januari
    Donderdagavond 13 februari
    Donderdagavond 20 maart
    Vrijdagavond 4 april
    Woensdagavond 7 mei
  5. Gemberkompres - Woensdagavond
    29 januari
    26 februari
    26 maart

 

 

Studie weken & weekenden:

 

Deze lessen worden in het Engels gegeven


  1. Nine Star Ki Chinese Astrologie - Thema weekend programma
    Persoonlijke en maatschappelijke voorspellingen voor 2014
    31 januari – 2 februari
  2. De Kunst van het Koken - Thema weekend programma
    13 – 16 februari
    Verwarmend & versterkend koken voor vermoeidheid & stress
  3. Reinigen en afvallen - Thema weekend programma
    VR 21 - ZO 23 februari
    Voor spirituele helderheid, fysieke en mentale balans
  4. Art of Life School - 13 Daagse Training
    Internationaal erkend als een van de meest praktische en breed georiënteerde opleidingen in de macrobiotische filosofie en praktijk
    1 - 13 maart
    Art of Life School Level I
    1 - 13 april
    Art of Life School Level II
  5. De 5 Transformaties - Kompas voor je Leven
    Wil je een gezondere, meer heldere en zinvollere wending aan je leven geven? Dit programma laat je de wetten van oorzaak en gevolg ontdekken.
    4 - 6 april
  6. De Kunst van het Koken - Thema weekend programma
    20 – 23 maart
    Voorjaarsreinigend koken
  7. Vrouw en Gezondheid - Thema weekend programma
    Voor natuurlijke gezondheid, schoonheid, vitaliteit en welzijn
    7 – 11 mei
  8. De Kunst van het Koken - Thema weekend programma
    25 - 28 september
    Koken voor vitaliteit en een sterkere imuniteit
  9. De Kunst van het Koken - Thema weekend programma
    20 – 23 november
    Koken voor de feestdagen, voor family en vrienden

 

Voor alle programma's is opgave schriftelijk of telefonisch noodzakelijk!

 

 


   Voorjaarsprogramma 2014 - NL

    

 

 

 International Programs Calendar

 Seminars organised by us abroad

 

 

 


De macrobiotische keuken

Je wil een gezondere eet- en leefwijze, maar je ziet door de bomen het bos niet meer? Kom dan naar deze kooklessen, leer een enorme variëteit aan producten kennen en hoe ze lekker en gemakkelijk klaar te maken! Koken is de sleutel tot je gezondheid! Moderne voedingswetenschappelijke inzichten bevestigen steeds nadrukkelijker het grote preventieve belang van de praktijk van de veganistisch macrobiotische keuken: plantaardig, vers, volwaardig, vezelrijk en vetarm en rijk aan mineralen, vitamines, vezels en
Omega 3-6-9. Elke hap brengt jou persoonlijk dichter bij een goede gezondheid en helpt de planeet aarde in zijn voortbestaan

 

De macrobiotische, (meestal veganistische) keuken maakt gebruik van biologische volle granen en granenproducten, seizoen groenten, peulvruchten, zeegroenten, pickles, fruit, noten, zaden, plantaardige oliën, een aantal natuurlijke smaakmakers
en, als je wilt, af en toe (verantwoorde) vis. Zonder zuivel, vlees, kaas, eieren en zonder suiker leer je heerlijke maaltijden, snacks
en toetjes te maken. Duurzamer en milieubewuster kan haast niet

 

De lessen zijn demonstraties. Mocht je zelf aan de slag willen gaan,
kom dan naar een van de Kunst van het Koken weekends.
Daar doe je workshops en kook je zelf een aantal gerechten


 

 

 

 Vacatures

 Adviezen & Diensten

 Doelstelling

 

 

Betaling- en Leveringsvoorwaarden Stichting Kushi Instituut Nederland

Klachten-suggestie meldingsformulier Stichting Kushi Instituut Nederland

Klachten-suggestie reglement Stichting Kushi Instituut Nederland